Ναουμίδης Πιπεριές Φλωρίνης

Ναουμίδης Πιπεριές Φλωρίνης

Η οικογένεια Ναουμίδη, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της γνήσιας πιπεριάς Φλωρίνης, παράγει με χειροποίητο τρόπο  καινοτόμα προϊόντα , που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της πιπεριάς Φλωρίνης. Στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, σε υψόμετρο εξακοσίων περίπου μέτρων και σε ένα ιδιαίτερο ξηρό μικρόκλιμα , η οικογένεια Ναουμίδη καλλιεργεί τη φημισμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης στο αγρόκτημά της, την οποία μεταποιει και συσκευάζει στην πετρόκτιστη μονάδα της, ένα ζωντανό παράδειγμα αρμονικού συνδυασμού παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και σύγχρονων εγκαταστάσεων. Μάλιστα, για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και τη γνησιότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας, η οικογένεια διατηρεί το δικό της σπορείο.

Σπορείο

Οι περισσότερες πιπεριές που εμφανίζονται Φλωρίνης δεν είναι παρά παραλλαγές του πραγματικού είδους. Προκειμένου να διασφαλιστεί η καθαρότητα της αυθεντικής πιπεριάς Φλωρίνης, η οικογένεια Ναουμίδη επίλεξε το Πιπερόκτημα να μείνει αποκομμένο από άλλες καλλιέργειες, έτσι ώστε να φυτά να μείνουν απομονωμένα για να αποφευχθεί η διασταύρωση της ποικιλίας.

Μεταποιητική Μονάδα

Απόλυτα εναρμονισμένο με τον τόπο καλλιέργειας της πιπεριάς, μέσα στο Πιπερόκτημα, για να είναι η μεταφορά της πιπεριάς κατά τη συγκομιδή η συντομότερη δυνατή, έχουμε χτίσει το Πιπεράδικο. Πρόκειται για ένα ζωντανό παράδειγμα αρμονικού συνδυασμού παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και σύγχρονων εγκαταστάσεων. Το Πιπεράδικο είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πέτρα, αδρανές υλικό που λειτουργεί προστατευτικά για τη διατήρηση της άριστης ποιότητας της πιπεριάς και ενδείκνυται για τη διασφάλιση  της  ουδέτερης ατμόσφαιρας  που απαιτείται στους χώρους μεταποίησης και αποθήκευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X